- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 6 |
Vejce celé (syrové) | 150 |
Hrášek sterilovaný Bonduelle | 280 |
Lučina | 50 |
Česnek | 2 |
Cibule | 25 |
Dochucovadla:
sůl, bílý pepř
Energetická hodnota celkem: 2662 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 333 kJ
Bílkoviny (g): 4.9, Tuky (g): 4.6, Sacharidy (g): 3.3, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a zlehka orestujeme na pánvi. Přidáme vejce a umícháme jemná míchaná vajíčka. Osolíme a necháme vychladnout. V misce rozmačkáme hrášek, přidáme lučinu, sůl, bílý pepř a vychladlá vajíčka. Vše důkladně promícháme a dochutíme (solí a bílým pepřem).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.